Закони батьківської істини, які допоможуть Вам стати справжніми батьками

23.01.2015 12:19

 

Закон 1. Дорожіть любов’ю своєї дитини. Пам’ятайте: від любові до ненависті – лише крок, не робіть необміркованих кроків.
Закон 2. Не принижуйте свою дитину. Принижуючи її, Ви формуєте в неї уміння й навички приниження, які вона зможе використовувати щодо інших людей. Не виключено, що ними будете Ви.
Закон 3. Не погрожуйте своїй дитині. Погрози дорослого породжують дитячу брехню, ведуть до остраху й ненависті.
Закон 4. Не накладайте заборон. У природі дитини – дух бунтарства. Те, що категорично заборонено, дуже хочеться спробувати, не забувайте про це.
Закон 5. Не опікуйте свою дитину там, де можна обійтися без опіки. Дайте можливість маленькій людині самостійно подорослішати. 
Закон 6. Не йдіть на поводу у своєї дитини, умійте знаходити міру своєї любові й міру своєї батьківської відповідальності.
Закон 7. Розвивайте в собі почуття гумору. Учіться глузувати над своїми слабкостями, дозволяйте своїй дитині сміятися разом з Вами. Учіть свою дитину сміятися із себе. Це краще, якщо над нею сміятимуться інші.
Закон 8. Не читайте своїй дитині нескінченних нотацій. Вона їх просто не почує.
Закон 9. Будьте завжди послідовними у своїх вимогах. Добре орієнтуйтеся у своїх „так” і „ні”.
Закон 10. Не позбавляйте дитину свого права бути дитиною. Дайте їй можливість побути бешкетником, непосидою, бунтарем. Період дитинства дуже швидкоплинний, а так багато потрібно встигнути спробувати, перш ніж станеш дорослим! Дайте своїй дитині бути нею під час дитинства, інакше період дитинства триватиме і в її дорослому житті. Це може мати серйозні наслідки як для Вашої дитини, так і для Вас!
 
Пам’ятайте, що найбільше батьківське щастя – бачити успішних, розумних і шляхетних дітей! 
Ми бажаємо Вам успіхів.